top of page

Titeren

Wij titeren onze honden omdat we het belangrijk vinden om te weten of ze beschermd zijn.

Op deze manier worden ze ook niet onnodig geënt. Zoals ze zeggen: meten is weten!

Wat is titeren?

Door het afnemen van een druppeltje bloed van de hond kan middels de VacciCheck antilichamentest worden bepaald of er nog voldoende antilichamen (antistoffen) in het bloed aanwezig zijn. Hierdoor kun je dus zien of er wel of niet gevaccineerd moet worden waardoor de hond niet belast hoeft te worden door onnodige en/of overbodige vaccinaties. 

Op welke antilichamen wordt er getiterd?

Met VacciCheck worden de antilichamen gemeten bij de hond van de 3 vaccins welke in de cocktail zitten, te weten:

  • Hondenziekte (Canine Distemper Virus of CDV),

  • Infectieuze Hepatitis (Canine Adeno-2 Virus of CAV-2; ook tegen CAV-1),

  • Parvo (Canine Parvo-2 Virus of CPV-2).

Is een titerbepaling officieel erkend?

Inmiddels hebben o.a. de WSAVA, de KNMvD, de NVWA, de Dibevo en de Raad van Beheer heeft de titerbepaling erkend. Dit is te lezen in de door de Raad van Beheer gepubliceerde Raadar, uitgave januari 2015, pagina 7 onderaan.

Als fokker zullen wij voor u uitzoeken welke dierenarts bij u in de buurt voldoet aan de titereisen. Op de facebookgroep ''Alles over Titeren'' kunt u veel informatie terug vinden over het titeren. In deze groep is ook een lijst met dierenartsen waarvan bewijs is ze op de juiste wijze titeren! Zo voorkomen we dat u tóch nog verkeerd voorgelicht wordt door de dierenarts in kwestie omdat hij/zij eigenlijk niet goed op de hoogte is van het titeren.

Uiteraard is het prima als je zelf een dierenarts uitzoekt voor alle overige zaken. Wij hebben ook meerdere dierenartsen. Iedere dierenarts heeft namelijk een eigen expertise.

We zijn ons er van bewust dat we u niet kunnen verplichten om op maat te vaccineren, maar we hopen van harte dat het enten op maat doorgezet wordt.

Een mooi voorbeeld: Paspoort Guusje

paspoort
paspoort
paspoort
bottom of page